Stranka demokratske akcije.

Općinska organizacija Tešanj.

Predsjednik

Rođen 20. januara 1961. godine u Lepenici, općina Tešanj. Osnovnu školu završio u Tešanjci, srednju tehničku u Doboju, a diplomirao na mašinskom fakultetu u Banjoj Luci 1983. godine. Nakon toga radi u firmi UNICO FILTER na raznim dužnostima sve do 1991. godine obavlja dužnost i Načelnika Centra službi bezbjednosti Doboj (za općine Tešanj i Maglaj, te dio općine Doboj).

Dužnost ministra unutrašnjih poslova u Vladi Ze-Do kantona obavlja od 1996. godine pa do 1998. godine, da bi nakon podnesene ostavke na ovo mjesto obavlja dužnost savjetnika Guvernera Ze-Do kantona. Nakon izbota 1998. godine dolazi na mjesto ministra za promet i komunikacije u Vladi Ze-Do kantona sve do posljednih izbora izbora novembra 2000. godine. Bio je poslanik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, član je Glavnog odbora SDA, član Kadrovske komisije KO SDA, te član Izvršnog odbora SDA Tešanj.

Zaposlen je u privatnoj fimri MHB-autokonfort, kao direktor. Nosilac je priznanja Medalja za hrabrost. Oženjen je, i otac jednog djeteta.

Članci iz kategorije

Čestitka povodom 10. decembra – Dana grada Tešnja

Drage Tešnjakinje i dragi Tešnjaci,

U ime OO SDA Tešanji i u svoje lično ime čestitam Vam 10.decembar, Dan grada Tešnja.

Ponosni na svoj grad, na njegovu historiju, tradiciju, slogu i ljepotu, na ovaj dan zahvaljujemo generacijama naših sugrađana koji su ga gradili, čuvali i iznad svega voljeli.

Posebnu zahvalnost dugujemo našim borcima,šehidima i ratnim vojnim invalidima koji su najzaslužniji da danas u slobodnoj i nezavisnoj Bosni i ...

Pretplati se na eBilten

Preporučujemo

Stranka Demokratske Akcije

Stranka Demokratske Akcije BiH

E bilten br 11

Elektronski bilten Općinskog Načelnika

Petkom u 9

„Petkom u 9“ je video news kanal orijentiran da informiše o svim aktuelnim događajima i pojavama u BiH i regionu.